logo
امروز : جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ساعت ۱۹:۰۳
[ شناسه خبر : ۴۲۱۹۵ ] [ مدت زمان تقریبی برای مطالعه : 2 دقیقه ]
مدیر جهاد کشاورزی خدابنده خبر داد:

استفاده از روش‌های نوین کشت در خدابنده

استفاده-از-روش‌های-نوین-کشت-در-خدابنده
مدیر جهاد کشاورزی خدابنده گفت: استفاده از روش‌های نوین نوع کشت در شهرستان خدابنده باعث شده خاک سالم بماند.

علی اسدالهی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «موج‌رسا»؛ با تبریک روز جهانی خاک با شعار سنجش، پایش و مدیریت اظهار کرد: خاک یکی از مهم‌ترین اجزاء طبیعت است.

بیشتر بخوانید

وی با بیان اهمیت خاک افزود: ضرورت بهره‌برداری پایدار از خاک برای جوامع مختلف در سراسر جهان آشکار است.

مدیر جهاد کشاورزی خدابنده ادامه داد: خاک‌ها منبع حیاتی بیش‌تر مواد غذایی ما هستند و با توجه به ارتباط مستقیم خاک با گیاهان و درختان، مدیریت پایدار خاک یک اولویت طبیعی برای بخش کشاورزی و جنگل‌داری است.

وی اضافه کرد: خاک هم‌چنین سایر خدمات مهم اکوسیستم مانند تصفیه آب و چرخه مواد مغذی، تنظیم آب و هوا و جلوگیری از سیل را ارائه می‌دهد.

اسدالهی افزود: شهرستان خدابنده به‌عنوان قطب کشاورزی استان دارای خاک مرغوب و حاصل‌خیز است و ظرفیت‌های مهمی در بخش خاک و کشاورزی را دارا است.

وی ادامه داد: به‌کارگیری روش‌های نوین نوع کشت در شهرستان خدابنده باعث شده خاک سالم بماند، البته در بعضی از جاها می‌بینیم از کود شیمیایی برای محصولات کشاورزی استفاده می‌شود و این امر می‎تواند ارزش غذایی را پایین و خاک را از بین ببرد.

مدیر جهاد کشاورزی خدابنده ادامه داد: استفاده از کود‌های شیمیایی می‌تواند آسیب جدی به نوع خاک وارد کند چراکه در تامین غذای انسان‌ها با خطراتی مواجه خواهد شد.

وی تصریح کرد: عدم استفاده از کود تضمین خاک را به دنبال خواهد داشت و کشت محصول به صورت طبیعی به دست خواهد آمد.

اسدالهی اضافه کرد: کشاورزان شهرستان خدابنده با تدابیری که اندیشیده‌اند در حال مدیریت کشاورزی خود هستند و سعی در سالم ماندن خاک و عدم استفاده از کودهای شیمیایی هستند تا غذای سالم به دست مردم برسد.

وی به وظایف اصلی خاک که منبع حیات بشر است اشاره کرد و بیان داشت: به طور کلی خاک چهار وظیفه اصلی محیطی برای رشد و پرورش گیاهان، اصلاح‌کننده دمای هوا، زیستگاه ارگانیسم‌ها و محیطی برای تامین و تصفیه آب را بر عهده دارد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خدابنده تاکید کرد: تاثیر خاک بر امنیت محصولات غذایی بیش‌تر است، امنیت غذایی یعنی زمانی که همه مردم به غذای کافی و ایمن دسترسی داشته باشند و این دلیل اصلی و مهم است که انسان‌ها سالم بمانند.

وی افزود: امنیت غذایی و تولید محصولات مغذی کافی به شرایط خاک بستگی دارد و زمانی که خاک ساختار خود را از دست بدهد و تخریب شود باعث می‌شود که نتواند محصولات با کیفیت و خوب را درون خود پرورش دهد و امنیت غذایی انسان‌ها با خطراتی مواجه می‌شود.

انتهای خبر/

نظرات
[ نام : محرم علی شفیعی ] [ ۱۱:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۸ ]
برای انتقال دانش نوین کشاورزی چه مسیر مجازی در پیش دارید یا برای سامان دهی کشت آبی هنوز هم در مسجد روستا برای کشاورز کلاس توجیهی برگزار می کنید
فرم ارسال نظر